Tema anxietății a fost aleasă în mod original de către participanții la seminarul anterior, “De/spre disociere”, ceea ce a dat o orientare specifică discuțiilor. De-a lungul celor 10 întâlniri sunt studiate aspecte ale anxietății așa cum au aparut ele în mediul cultural (antropologie, zen, spiritualitate), în școlile psihanalitice – freudiană, kleiniană și a relațiilor de obiect, interpersonală și relațională, teoria atașamentului, - precum și în perspectivele psihiatriei și neuroștiințelor.

   Anxietatea fiind firul roșu al clinicianului, aspectul de care orice intervenție psihoterapeutică trebuie să țină seama, acest seminar se bazează pe marea creativitate a participanților. Aspectele clinice – prezentările de caz – sunt prezente la fiecare întâlnire. Componenta clinică este menită să completeze și să ilustreze prezentările cadrului teoretic al anxietății din diferitele perspective studiate.

   Fiecare temă este pregatită minuțios,teoretic și clinic,de o echipa formată din 2-4 participanți care au colaborat la pregătirea și prezentarea materialului. In cadrul seminarului, este încurajată interacțiunea liberă care adresează temele specifice. Cei 22 de participanți au creat o atmosferă de lucru, incitantă si reflexivă în același timp.