FUNDAȚIA ROMÂNO-OLANDEZĂ
PENTRU PSIHOTERAPIE PSIHANALITICĂ
ASOCIAȚIA ROMÂNA DE PSIHOTERAPIE PSIHANALITICĂ

Anunță deschiderea in octombrie 2021

a Cursului de Formare Complementară în Psihoterapie Psihanalitică, cu o durată de 4 ani, alcătuit din 3 module succesive:

  1. Noțiuni fundamentale și evoluția teoriei psihanalitice – 2 ani
  2. Psihopatologia psihanalitică -1 an
  3. Tehnica psihoterapiei psihanalitice – 1 an

Cursul teoretic este parte a procesului de formare în psihoterapie psihanalitică, alături de analiza personală și practica în supervizare. Practica în supervizare poate începe după anul 2 al cursului teoretic și nu mai târziu de anul 4, presupune 2 supervizări de minimum 2 ani fiecare, iar supervizarea este asigurată de supervizori certificați de ARPP și CPR, care sunt și autorii cursului.  Intrarea în supervizare presupune certificarea ca terapeut în supervizare de către CPR, posibilă după parcurgerea a doi ani de curs.
Practica în supervizare continua după finalizarea cursului teoretic sub evaluarea Comisiei profesionale a ARPP, până la încheierea acesteia și obținerea certificării de psihoterapeut în psihoterapie psihanalitică în practică independentă certificat de ARPP și CPR.

Condiții de admitere:

  1. absolvirea facultăților de medicină, psihologie, asistență socială, sociologie sau facultăți asimilate
  2. desfășurarea în curs (minim 1 an) a unei terapii psihanalitice sau analize personale cu o frecvență de minimum 2 ședințe pe săptămână cu unul din terapeuții formatori acreditați de  ARPP, SRP.

Admiterea la curs se va decide în urma a 2 interviuri de evaluare ce se vor desfășura începand din luna iunie 2021.
Cursul se va desfășura în timpul zilelor de sâmbătă, o dată la 2 săptămâni, din octombrie până la sfârșitul lunii iunie în cei 4 ani. Sunt incluse un număr total de 500 de ore de cursuri și seminarii teoretice.
Costul cursului: echivalentul în lei a 750 euro pe an în două rate (tariful nu include supervizările de practică a psihoterapiei).
Inceperea cursului va avea loc în octombrie 2021 (la o data anunțată din timp).

Informații suplimentare și înscrieri anexând cele de mai jos la adresa: sandalepoiev@yahoo.com

1. Curriculum Vitae care sa conțină date despre:
-  Experiența clinică (descrieți toate stagiile și modulele de formare urmate) 
-  Alte experiențe profesionale
-  Raport al psihoterapiei psihanalitice/analizei personale (includeți perioada, frecvența săptămânală, număr aproximativ de ore, numele și apartenența profesională a terapeutului).
2.  Scrisoare de intenție care include o istorie personală și o detaliere a motivelor pentru care ați decis să deveniți psihoterapeut psihanalitic).

Data limita de înscriere pentru anul 2021-2022 – 1 septembrie 2021