despret terapiile scurte
2023

DE/SPRE PSIHOTERAPIILE SCURTE

Seminarul a oferit o serie de 10 întâlniri lunare, unde participanții au explorat diverse abordări ale psihoterapiilor de scurta durata, acoperind perspective istorice și contemporane.

2022

DE/SPRE ANXIETATE

Tema anxietății a fost aleasă în mod original de către participanții la seminarul anterior, “De/spre disociere”, ceea ce a dat o orientare specifică discuțiilor. 

De-a lungul celor 10 întâlniri sunt studiate aspecte ale anxietății așa cum au aparut ele în mediul cultural (antropologie, zen, spiritualitate), în școlile psihanalitice – freudiană, kleiniană și a relațiilor de obiect, interpersonală și relațională, teoria atașamentului, - precum și în perspectivele psihiatriei și neuroștiințelor.

despre anxietate final 2
despre disociere cover
2021

DE/SPRE DISOCIERE

Seminarul a oferit o serie de 10 întâlniri lunare, unde participanții au explorat diverse abordări ale disocierii, acoperind perspective istorice și contemporane.

De la teoriile lui Janet și Freud, trecând prin contribuțiile lui Klein, Fairbairn și Winnicott, seminarul a inclus și aspecte ale teoriei atașamentului și mentalizării conform lui Howell, Blum și Fonagy.