2010

Psihanaliza relaţională: perspective contemporane şi controverse

FROPP in colaborare cu International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy (IARPP) a organizat o prima manifestare dedicate psihanalizei relationale, atelierul “Psihanaliza relationala: perspective contemporane si controverse”, in 24-26 septembrie 2010.

Evenimentul a fost destinat absolventilor si cursantilor FROPP, membrilor ARPP, cat si altor psihoterapeuti certificati, de orientare psihanalitica, din alte asociatii profesionale, si a beneficiat de audienta a peste 30 de profesionisti.

Liderii atelierului, Jonathan H. Slavin, Ph.D. si Miriam Rahmani, M.A. au introdus participantii in conceptele fundamentale ale psihanalizei relationale cu ajutorul unei bogate bibliografii oferite anticipat care a constituit o baza de fundamentare si referinta a prezentarilor si discuțiilor purtate.

In zilele desfasurarii evenimentului au avut loc si supervizari-live coordonate de cei doi invitati. S-au prezentat si examinat in discutii de grup ideile relationale despre dezvoltarea si structura mintii, despre originea conflictului si psihopatologie, despre natura transferului si a contratransferului, despre rolul si influenta analistului/psihoterapeutului in psihoterapie, despre modul de vindecare al psihanalizei. In paralel s-au abordat si implicatiile asupra modului de lucru direct cu pacientii.